Üdvözöllek kedves Anime rajongó!

Sziasztok! Köszönöm, hogy meglátogattad az oldalt, és jó videó nézést kívánok!
Már egész sok videó van fent, jobb oldalt találjátok az animéket. Több módon elrendezve kereshetitek név (Blogarchívum), műfaj (fajták), képek szerint is (lent katt a képre). A honlapot azért hoztam létre, hogy új animékre bukkanhassatok amit esetleg még nem láttatok vagy újranézhessétek kedvenceiteket.
A honlap nyílt 2014.07.10

2014. július 10., csütörtök

Broken Blade

6 részes feliratos anime
jellemzői:
akció, fantasy, háborús, mágia, mecha, sci-fi, shounen
téma alternatív világ, barátság, kardpárbaj, katonaság, manga alapján, pisztolypárbaj, sors, szorongás, vezérelt robotok

Forrás animeaddits /nem láttam és nem hiszem hogy hamarosan nézni fogom /
A történetről

A történet egy kontinensnyi szigeten, a Cruzon-on játszódik, egy olyan világban, ahol az emberek képesek kedvük szerint irányítani a kvarc kristályokat. Tulajdonképpen a kristálymanipuláció egy fajtája ez, és akik ennek a képességnek a birtokában vannak, azok Sorcerer-nek (varázsló) nevezik magukat. Szinte mindenki rendelkezik ezzel a képességgel, ezt használják a teafőző üzemeltetésétől kezdve egészen a nagy járművek mozgatásáig. A legerősebbek vagy legtehetségesebbek irányíthatják a hadsereg hatalmas harci gépeit, a Gólemeket.

Aki viszont nem rendelkezik ezzel a képességgel, az a társadalom szélére kerül: kirekesztett lesz, mivel nem tudja a kvarccal működő gépeket és szerszámokat használni. Az un-sorcerer-ek így kénytelenek bármilyen munkában a saját két kezükre hagyatkozni. Szerencsére ritka az ilyen eset, kb. generációként egy vagy két ember szenved ettől.

Nos, főhősünk (Rygart Arrow) pont egy ilyen furcsa madár. Ő és az öccse nem örökölték ezt a képességet, így nehéz (és szegény) élet vár rájuk. Pontosabban várna, mert a politika közbeszól: háború közeleg, és Rygart királya (és régi barátja, Hodr) a fővárosba hívatja. Történt ugyanis, hogy kvarcásatás közben találtak egy ősi gólemet. Az eredetét és a képességeit homály fedi, senki sem képes beindítani a páratlan leletet. Miközben a leletnél tartózkodnak az ellenség betör a területre, és a fővárost fenyegeti. Rygart csapdába esik a gépben, de az az ő érintésére feléled. Talán Rygart mégis a király segítségére lehet...

Az animéről

Az anime alapjául egy tízkötetes manga szolgál. A manga tíz kötetét próbálták belesűríteni hat epizódba több-kevesebb sikerrel. A történet több szálon, közepes tempóban halad a végkifejlet, a főgonosz legyőzése felé. A karakterek jól felépítettek, és folyamatosan jelennek meg a régi emlékek és utalások arra, hogy fiatalként milyen volt a viszonyuk egymással. És a háború által odasodort Rygart hogyan kavarja fel egy-két karakterben a régmúlt elfeledett emlékeit. (Pl. a királynő (Sigyn Erster) kitüntetett figyelemmel kíséri Rygart lépéseit...)

Személyes vélemény

A sok Gundam-os anime után felüdüléseként hatott ez a félig mecha, félig steam- (khm.) "kvarcpunk" világ. A zene csodálatos, és magával ragadó (és itt most nem csak a betétdalokat éneklő Kokiára gondolok). Az animációk pontosak, a világ magával ragadó. Talán egyetlen egy hibaként azt tudnám felhozni, hogy az anime nem varr el minden szálat.

Ajánlás

Csak egy szó: Mecha. Ezzel kb. mindent elmondtam arról, hogy ki az, aki szeretni fogja. :-)
Továbbá azoknak is ajánlom, akik kedvelték az Escaflone-t.
Varázslat, harc, mecha, szerelem, mi kell még!? :-)

A készítőkről

Tetsuro Amino-t gondolom nem kell senkinek sem bemutatnom (vagy ha kell, akkor elég legyen annyi, hogy ő segédkezett A Macross és Gundam animék túlnyomó többségében). A készítők többsége szintén már tapasztalt veterán: a tervezésbe besegített (a teljesség igénye nélkül): Mitsuhisa Ishikawa (GitS), a hangnál Yota Tsuruoka (Air, Appleseed, FMP, K-ON!, Zone of Enders), a mecha-designban Takayuki Yanase (Darker than Black, Eureka Seven, Mobile Suite Gundam), a háttérmunkákba Toshihiro Kohama (Cowboy Bebop, GitS)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése