Üdvözöllek kedves Anime rajongó!

Sziasztok! Köszönöm, hogy meglátogattad az oldalt, és jó videó nézést kívánok!
Már egész sok videó van fent, jobb oldalt találjátok az animéket. Több módon elrendezve kereshetitek név (Blogarchívum), műfaj (fajták), képek szerint is (lent katt a képre). A honlapot azért hoztam létre, hogy új animékre bukkanhassatok amit esetleg még nem láttatok vagy újranézhessétek kedvenceiteket.
A honlap nyílt 2014.07.10

2014. július 10., csütörtök

Kagami no Genon



A készítőről
A Kagami no Genon Koujirou Shishido 2004-es amatőr készítésű kisfilmje, amellyel 2005-ben megnyerte a 10. Student CG Contest versenyét. Az 1983-as születésű producernek nem ez volt az első munkája: az ő nevéhez fűződnek a Doutei Kawaiya és a Naked Youth rövidfilmek is, amelyeket szintén egymaga készített. Ezen kívül dolgozott még a Toriko 2009-es speciálján és a Tales of Symphonia The Animation: Tethe`alla Hen OVA-n, mint fényképész (ez utóbbin ő felelt a 3D CG-ért is), valamint a most készülő {Megj.: vagy futó/futott - átírandó a kikerülési idő szempontja szerint} Fate/Zero-n, mint CG rendező.

Genon tükre - A műről
Nos, kifejezett története a műnek nincs. Amolyan kísérleti munkának szánt mű, amivel a készítő azt szerette volna érzékeltetni, hogy az emberben milyen hangulatokat lehet kelteni egy fekete-fehér anime esetében a fény-árnyék effektusokkal. Talán üresnek érezzük ezáltal a ráfordított 6 percet, de azért nem tudunk szabadulni a képek okozta benyomásoktól, keltett hangulattól, amelyre nagyon szépen rásegít a gondosan megkomponált zene. Magyarán a művészi kivitelezés és a látványvilág okozta benyomások az anime erősségei, ezek mellett a megjelenő karakterek csak úgy léteznek, vannak.

Véleményezés

Önmagában egy nagyon jó munka, amely a nyugodt hangulatával és lágy zenéjével mondhatni tökéletesen megkomponált darab. Mégis hiányzik azért még valami belőle, s nem a történet. Az csak zavart okozott volna az egészben, véleményem szerint. Sokkal inkább az üresség érzettel kellett volna kezdeni valamit egy hangyányit jobban kidolgozott kompozícióval, s azon belül is főként a látványvilágban. A semmiben létező, megjelenő karakterekkel még nem lenne baj, mert az ilyen műbe kell egy-két cselekvő egyén, de azzal, hogy kevésbé kidolgozottak, már kicsit elütnek a háttér színvonalától. forrás animeaddicts

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése